slavenarmband

De slavenarmband: terug van weggeweest!

De slavenarmband is terug van weggeweest. Ook in 2019 is deze armband helemaal hot. Logisch ook, zeker als we kijken naar de veelzijdigheid van dit sieraad. Slavenarmbanden zijn werkelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar. Of je nu een statement wilt maken of juist naar een subtiele finishing touch op zoek bent, met een slavenarmband kan je werkelijk alle kanten op. Wanneer je twijfelt over de aankoop van een nieuwe slavenarmband, zal je logischerwijs eerst willen weten welke soorten er allemaal verkrijgbaar zijn. In dit artikel behandelen we de verschillende soorten en leggen we uit hoe deze goed te combineren zijn met jouw alledaagse outfit.slavenarmband soorten

Terug in de tijd

De slavenarmband is een tijdje uit de modewereld verdwenen. Het riep veel negatieve associaties op. De term ‘slavenarmband’ doet ons allemaal denken aan de boeien die slaven vroeger omkregen. Daar was het eerste ontwerp van de slavenarmband dan ook op gebaseerd. Inmiddels roept deze benaming hele andere associaties op. Slavenbanden zijn nu juist erg geliefd. Door de talloze verschillende stijlen is de armband zeer veelzijdig en kan deze gecombineerd worden met meerdere outfits. De ideale manier om jouw outfit een persoonlijke finishing touch te geven!

Vormen

Slavenbanden zijn meestal ovaal. Hier is weinig keuze in. Toch zit er een duidelijk verschil in stijl. Dit komt door de uitstraling van de gebruikte buizen. Bij een ovale slavenarmband zien we dat deze vlak op de huid ligt. Er is geen sprake van rondingen, hij is recht vormgegeven. Dit geeft een moderne uitstraling. De klassieke slavenarmband kent bollingen, de buizen zijn niet recht.

Naast de ovale en ronde slavenarmbanden zien we ook steeds vaker dat er geëxperimenteerd wordt met verschillende versieringen. Zo zijn de buizen niet alleen rond of vlak, maar kunnen ze ook met een slag verwerkt zijn. Het geheel wordt afgemaakt met enkele steentjes om de mystieke look helemaal compleet te maken. Deze armbanden worden vrijwel helemaal niet meer geassocieerd met de klassieke slavenarmband, ze zijn uniek in hun eigen klasse.

vormen slavenbanden

Materiaalkeuze

Wij zijn dol op veelzijdigheid, sieraden die net wat anders zijn en in diverse stijlen en materialen verkrijgbaar zijn. Een van de grootste voordelen van een slavenarmband is dat deze verkrijgbaar is in diverse stijlen. Hierdoor beschik je over talloze mogelijkheden om jouw look compleet te maken. De keuze kan niet op!

Hou wel in je achterhoofd dat het belangrijk is om voor een materiaal te kiezen die bij jou past. Natuurlijk is het ontzettend gaf om voor titanium of rosé goud te kiezen, maar draag je dit ook echt? Past dit wel bij de rest van je sieraden? Het zou zonde zijn als je je armband nooit draagt, simpelweg omdat deze niet bij jou past. Ook bij andere sieraden is de materiaalkeuze van groot belang. Een ring graveren gaat ook niet over één nacht ijs, laat dit dan ook niet gebeuren bij je keuze voor een slavenarmband! Vind je het lastig om het juiste materiaal te kiezen? Ga dan voor een materiaal die goed aansluit op de rest van je sieraden. Draag je overwegend gouden sieraden? Kies dan ook voor een gouden slavenarmband, zo weet je zeker dat deze de uitstraling van je andere sieraden versterkt.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *