Hoe duur zijn gouden sieraden?

Hoe duur gouden sieraden zijn, hangt af van een aantal factoren, namelijk: de huidige goudprijs, het gewicht van het sieraad, de edelsmid, of het grote kundigheid van de edelsmid vereist, het merk, de kwaliteit, eventuele antiquarische waarde, het type sieraad  en of er edelstenen zijn ingelegd. Maar er zijn natuurlijk ook gouden sieraden gemaakt van roestvrij staal. Deze sieraden zijn natuurlijk goedkoper en de kwaliteit hiervan is uitermate goed. De prijs is dus sterk afhankelijk van het feit of het echt goud is of niet.

Materialen

Tegenwoordig dragen veel mensen goudkleurige sieraden. Uiteraard is dit niet allemaal echt goud. Je hebt heel veel mooie sieraden van roestvrij staal die goud van kleur zijn. Ook deze blijven mooi van kleur en zien er uit alsof ze van echt goud zijn. Uiteraard zijn deze betaalbaarder en dus toegankelijker voor mensen. Het leuke is dan dat je kan combineren en bijvoorbeeld drie verschillende kettinkjes kan dragen, omdat deze vaak leuk van prijs zijn. Leuke oorbellen en een armband erbij.

hoe duur zijn gouden sieraden

De goudprijs

Er is een levendige handel in goud en elke dag varieert de prijs weer. Dit heeft invloed op de prijs van gouden sieraden. Goud is momenteel zo’n 36 euro per gram waard.

Daarnaast speelt het gewicht van het sieraad een rol. Gouden oorbellen voor volwassenen wegen al gauw zo’n 3 tot 5 gram. Dat betekent dat in dit geval de goudprijs alleen al zo’n 105-175 euro aan waarde van uw gouden sieraad vertegenwoordigt.

De prijs van een roestvrij stalen goudkleurige sieraad zit vaak al onder de 50 euro. Hierdoor kan je dus meerdere sieraden kopen en leuk met elkaar combineren.

Het duurste sieraad dat ooit is verkocht

Het allerduurste sieraad dat ooit is verkocht is de ´hoop diamant´, dat voor 250 miljoen werd geveild. Ironisch genoeg gaat het hierbij om een diamant dat niet eens heel zuiver is – maar door de onzuiverheden heeft de diamant een blauwe kleur gekregen, wat de steen juist heel uniek maakt.

Behalve edelstenen, bestaat dit voorwerp ook uit goud. De vraag ´hoe duur zijn gouden sieraden´ zou dus kunnen worden beantwoord met 250 miljoen…

Toch is dit niet de gemiddelde prijs van sieraden gemaakt van goud. In feite zijn gouden sieraden nog steeds zo geprijsd dat de gemiddelde geïnteresseerde wel het geld kan missen om het te kopen.

Omdat sieraden die gemaakt zijn van goud over het algemeen heel waardevast zijn vanwege de goudprijs, is het kopen van een gouden sieraad ook niet per se een uitgave. In de ogen van sommigen is het juist een investering. Wie weet, weet het nageslacht er ooit wel eens een lieve duit uit te slaan, of het sieraad te koesteren als het prachtige object dat de herinnering aan opa of oma in leven houdt.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *