Sieraden

Waarom dragen we sieraden?

Sieraden zijn erg leuk om je outfit mee af te maken. Je hebt ze in zo veel soorten, maten en kleuren. Wanneer jij een gave outfit hebt, past daar altijd wel een geschikte sieraad bij. Naast dat sieraden mooi zijn, hebben ze ook andere functies (gehad). Zo worden ze ook vaak gebruikt om herinneringen mee vast te leggen. Denk maar bijvoorbeeld aan trouwringen en het eerste armbandje van je kindje. Dat zijn sieraden die je altijd bewaart omdat ze een bepaalde herinnering met zich meedragen.

Sieraden worden al eeuwen lang gebruikt

Sieraden zijn voorwerpen die al heel lang worden gebruikt. Men denkt dat zo lang de mensheid bestaat, ook sieraden bestaan. In het begin droegen mensen dan bijvoorbeeld een ketting van botten om te laten zien dat ze sterk waren of dat ze bij een bepaalde stam hoorden. Ook droegen de Egyptenaren in de Egyptische beschaving sieraden. Voor zover men weet, waren zij de eerste die ook sieraden van goud droegen. Ze deden dit ook om te laten zien wie er de macht had. Je zou kunnen zeggen dat ze dit deden om te pronken met hun geld en macht.

Waar we sieraden tegenwoordig voor gebruiken

Tegenwoordig draagt eigenlijk niemand meer sieraden puur om hun macht en geld te laten zien. Je kan wel zeggen dat het pronken van bezittingen wel in de mens zit. Omdat onze beschaving is ontwikkeld, is dit pronken eigenlijk niet meer nodig. Maar waarom dragen we dan sieraden? Het zou een logische aanname zijn dat we het mooi vinden om sieraden te dragen, omdat het toch onbewust een bepaalde uitstraling geeft. Het kan er verzorgd uitzien en aangeven dat je het geld ervoor hebt. Misschien is dat stukje instinct dan toch niet helemaal verdwenen?

Herinneringen vastleggen door sieraden

Tegenwoordig hebben sieraden ook nog een andere betekenis dan dat we het alleen mooi vinden. Het heeft ook een bepaalde emotionele waarde voor ons. Het kan een stuk bewijs zijn van dat een bepaalde gebeurtenis ook echt is gebeurd. Denk maar aan een trouwring. Door de trouwring kun je zien dat je getrouwd bent. Niet alleen trouwringen, maar ook andere sieraden zijn mooi om bepaalde gebeurtenissen vast te leggen. Hoeveel mensen krijgen wel niet een sieraad cadeau op hun 18e verjaardag of wanneer ze bijvoorbeeld geslaagd zijn. Ook dit is het bewijs van een gebeurtenis met een emotionele waarde. Wanneer je iemand een sieraad geeft bij een speciale gebeurtenis, geef je zoveel meer dan alleen een product. Je geeft een herinnering met emoties.

Aanzoeksring van Juweliervandam.nl

Ga je binnenkort trouwen of wil je die speciale persoon een aanzoek doen? Zorg er dan voor dat je een aanzoeksring van Juweliervandam.nl uitzoekt, die jou echt aanspreekt. Een trouwring van Juweliervandam.nl blijft jullie hele verdere leven samen bij jullie. Je hebt gelezen dat een sieraad bij speciale momenten niet zomaar iets is, dus kies je sieraden goed uit. Naast je geliefde, kun je ook je zoon of dochter een sieraad geven als herinnering. Denk maar aan armbandjes of kinderhorloges van juweliervandam.nl. Als ze op jonge leeftijd een sieraad krijgen, heb je grote kans dat ze die voor hun leven bewaren. Als ze dan later volwassen zijn en het horloge of armbandje terugzien, komen er waarschijnlijk heel wat herinneringen van vroeger naar boven. Dat is toch het mooiste cadeau dat je kunt geven.

 

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *