Wat kun je het beste geven als je van iemand houd, een ring, ketting of een armband

Wat kun je het beste geven als je van iemand houd, een ring, ketting of een armband? Waar staan alle sieraden voor?

De trouwring is waarschijnlijk het meest symbolische juweel. Het vertegenwoordigt de eenheid van twee mensen naar buiten toe en getuigt zichtbaar van de solidariteit van deze twee mensen. De traditie van trouwringen gaat terug tot het oude Egypte, want zelfs in deze cultuur wilden de mensen hun partnerschap verzegelen met iets dat voor iedereen herkenbaar is. De verlovingsring wordt van oudsher aan de linker vinger gedragen, waarbij de partners de ring op elkaars rechterhand leggen als ze trouwen. In het oude Rome was de linkerhand het uitgangspunt, want hier moet een slagader direct naar het hart leiden en de liefde bevestigen.

Sieraden webshop: een uniek sieraad

Een interessant moment voor een juweelontwerper en goudsmid is wanneer twee mensen besluiten om samen een ring te kiezen of te laten maken voor hun toekomstige leven. Het is een spannend en soms langer durend proces om de individuele wensen van de twee zo op elkaar af te stemmen dat beiden blij zijn met dit teken van hun partnerschap en levensrelatie en dit teken naar buiten willen brengen.

Online trends: Selectie van trouwringen

Van het eerste contact, tot de keuze van de metaalkleur, tot schetsen en modellen, tot de afgewerkte ring, een boog strekt zich uit die veel koppels niet willen missen. De individualiteit van het sieraad is belangrijk voor veel koppels. Of het nu met gravures, vingerafdrukken of speciale gravures betreft, edelstenen, er zijn geen grenzen aan creativiteit bij trend sieraden. Wij goudsmeden proberen aan alle wensen te voldoen en het meest duurzame juweel perfect te realiseren.trouwringen

De laatste trend sieraden

De trend toont aan dat er de laatste tijd naast de gebruikelijke geel- en witgoudlegeringen ook andere tinten in het spel zijn gekomen, in sommige gevallen worden metalen zoals palladium en titanium gebruikt, platina is nog steeds een veelgevraagd edelmetaal en uniek in zijn verwerkingsmogelijkheden.

Nieuwe mogelijkheden, vooral op ringen van vrouwen, biedt de mogelijkheid om siermotieven te introduceren en om ontwerpen op de computer te tonen en te veranderen, wat de communicatie tussen goudsmeden en echtparen vergemakkelijkt. De kleuren die ons volgend jaar zullen vergezellen zijn enerzijds wit – in de vorm van witgoud, titanium, palladium en platina anderzijds sterk gele tinten met een vleugje oranje.

Verlovingsring en ochtendgeschenk

Rond het kernthema van bruiloftsjuwelen vinden we andere mogelijkheden om met juwelen om te gaan. De verloving en het bijbehorende geven van een verlovingsring ter ondersteuning van de huwelijksbelofte is meestal het eerste moment waarop mannen in contact komen met sieraden. De trend gaat “terug naar de wortels”, een solitaire, klassieker in een krabzetting of een vage zetting met een diamant, beginnend met een halve karaat. Deze is voornamelijk in witgoud gezet, omdat de kleur van de briljant geslepen diamant ook tot zijn recht komt.

 

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *