Wat zijn gedenksieraden

Wat zijn gedenksieraden?

Naast de vele soorten “gewone” sieraden, zijn er ook gedenksieraden te koop. Maar wat zijn gedenksieraden eigenlijk? En welke soorten gedenksieraden zijn er? U vind de antwoorden in dit artikel.

Gedenksieraden zijn sieraden die zijn ontworpen ter herinnering aan een overleden dierbare. De sieraden kunnen steun bieden doordat er een beetje as kan worden toegevoegd. Hierdoor kunt u de overleden dierbare toch nog “dichtbij” u dragen. Dit kan fijn zijn tijdens het rouwproces maar ook tijdens lastigere momenten in het dagelijkse leven. Zoals bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek of presentatie.

In het sieraad is slechts ruimte voor een symbolische hoeveelheid as. Daarbij kunt u denken aan een half theelepeltje of zelfs nog minder. Technisch gezien er is meestal niet meer ruimte mogelijk in het sieraad.

Welke soorten gedenksieraden zijn er te verkrijgen?

Een beetje as kan verwerkt worden in de meeste soorten sieraden. Het aanbod bestaat voornamelijk uit:

  • ashangers
  • asringen
  • asarmbanden

Met name het aanbod van ashangers is zeer uitgebreid. Net als bij “gewone” sieraden kunt u daarbij kiezen uit materialen als zilver, goud en RVS. Zilver en goud heeft als voordeel dat het niet verkleurd en vaak geschikt is voor mensen met een metaalallergie. RVS heeft als voordeel dat het een goedkoper materiaal is.

asring
asring

Hoe zijn de assieraden schoon te houden?

RVS heeft als nadeel dat het materiaal wat kan verkleuren. Het materiaal kan bijvoorbeeld wat doffer worden of er kunnen zwarte randjes ontstaan. Vaak is dit echter weer grotendeels schoon te krijgen.

Maar ook op zilver en goud kan een verkleuring ontstaan. Echter gaat het bij deze twee materialen vaak om een oppervlakkige verkleuring. Vaak bestaat de verkleuring uit vuil dat zich ophoopt in de nerfjes van het materiaal. Meestal is dit vrij eenvoudig weer weg te poetsen. Daarbij kunt u gebruik maken van een poetsdoekje en speciaal schoonmaakmiddel voor sieraden.

Het is verstandig om met bepaalde zaken rekening te houden om de sieraden schoon te houden. Dat voorkomt dat er een vervuiling optreed wat vervolgens weg gepoetst moet worden. Zo kunt u bijvoorbeeld contact tussen het sieraad en stoffen zoals parfum, deodorant en Chloor proberen te voorkomen. Ook wordt geadviseerd om de sieraden niet ’s nachts te dragen. Hierdoor voorkomt u namelijk dat metalen onnodig extra in contact komen met zuren uit de huid.

Bent u benieuwd geworden welke gedenksieraden er zoal te koop zijn? Neem dan eens een kijkje via de volgende link: vele assieraden te koop.

 

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *