sieraden combineren met iedere outfit

How to: sieraden combineren met iedere outfit?

Het gebruik van sieraden is van essentieel belang om iedere outfit compleet te maken. Zij leveren de finishing touch. Maken een outfit nét dat beetje specialer dan anders. Je zal vast wel eens gemerkt hebben dat bij het gebrek aan sieraden de outfit een stuk minder interessant eruit zit. Bovendien voelt het ook een beetje ‘naakt’. Gelukkig is er tegenwoordig op het gebied van sieraden veel te vinden. Het aanbod is reuze. Of je nu graag iedere dag dezelfde kwalitatieve sieraden draagt of ze liever dagelijks verwisselt. Aan jou de keus.

Vind je het stiekem toch nog een beetje lastig om sieraden op de juiste manier te combineren? Dan hebben we goed nieuws. Stylen met sieraden kun je namelijk leren. Haal die kettingen van Manfield maar alvast uit je juwelenkistje en ga aan de slag met de volgende tips.

Welke lichaamsdelen wil je accentueren?

Allereerst is het belangrijk om de functie van de sieraden te bepalen. Bedenk goed dat sieraden de verschillende lichaamsdelen goed kunnen accentueren. Door een armband vallen je armen sneller op en met een stel opvallende oorbellen leg je de focus op je gezicht. Bepaal daarom van tevoren wat je juist wél meer wilt laten zien en wat je liever wilt verhullen. Door het gebruik van verschillende sieraden kan je iedere outfit er anders uit laten zien. Test het maar eens uit. Koop eens precies dezelfde outfit als je beste vriendin en besluit om deze individueel te stylen. De kans is groot dat jullie er – ondanks dezelfde kledingstukken – totaal verschillend uitzien.Welke lichaamsdelen wil je accentueren?

Bepaal de lengte van de ketting

De meeste mensen kiezen voor een ketting om hun halslijn te accentueren en meer flair te geven aan een basic shirt. Hierbij is het wel belangrijk om de juiste lengte van de ketting te bepalen. Hierbij houd je met name rekening met de laagte van het decolleté. Bij een shirt met een laag decolleté is het bijvoorbeeld mooi om een langere ketting te gebruiken. Bij een hoge halslijn kan je weer kiezen voor een kortere ketting of zelfs choker.

De gelegenheid

Het is tevens verstandig om rekening te houden met de gelegenheid waarin de sieraden worden gedragen. Zo zal je de opvallende en mooie armbanden van Manfield wellicht graag in het dagelijks leven dragen, maar wordt deze gehele look te zwaar wanneer je juist op zoek bent naar een zakelijke uitstraling. Je draagt bijvoorbeeld ook geen choker bij een zakelijke outfit. Hou er daarom rekening mee dat je bij een zakelijke outfit de sieraden zo subtiel mogelijk houdt, terwijl je bij een casual outfit juist fijn kunt uitpakken.

Overigens verschilt dit natuurlijk ook per beroep. Iemand die in de creatieve sector werkzaam is, zal bijvoorbeeld sneller geoorloofd zijn om bijzondere en opvallende sieraden te dragen. Dit terwijl je het bij een kantoorbaan zo subtiel mogelijk moet houden. Bedenk wel dat sieraden niet alleen mooi, maar ook praktisch moeten zijn. Hoewel je als kapper best wel een aantal mooie armbanden of ringen mag dragen, kan dit in de weg zitten om je werk snel en goed te kunnen doen. Blijf reëel, zodat je je werk op de juiste manier kunt uitvoeren én je alsnog stijlvol voor de dag kan verschijnen.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *