overhemden-met-dubbele-manchet-online.jpg.pagespeed.ce.hKuxCWbx0P

De manchetten zijn de mannelijke sieraden aan een overhemd!

Een manchet kun je zien als een apart gemaakt onderdeel aan een kledingstuk. Het wordt bevestigd aan het uiteinde van de mouw. De manchet bedekt de pols. Manchetten tref je bij bijna elk kledingstuk aan, denk hierbij aan sportkleding, mantels, blouses en jurken. Maar de meest opvallende manchetten vind je toch wel aan het moderne heren overhemd momenteel.

Vroeger waren de manchetten aan een hemd ook al opvallend maar anders dan nu!

Vroeger werd er ook veel aandacht besteed aan de manchetten van de overhemden. Er werd kant op geborduurd, of ze werden extra groot uitgevoerd. Hoe groter de manchetten en hoe meer kant hoe meer status.

De modewereld bedenkt steeds fleurigere manchetten

Vandaag de dag worden de manchetten aan een heren overhemd steeds fleuriger. Leuke prints en mooie kleuren komen tevoorschijn als je de manchetten van het overhemd omslaat. Dit komt omdat mannen vaak hun mouwen een stukje oprollen voor een speels en modern effect. Je kunt wel zeggen dat de manchetten van een overhemd bijna sieraden geworden zijn. Ze vallen namelijk meer op dan het robuuste horloge of de mooie armband die er vaak bij gedragen wordt.

Er zijn twee soorten manchetten in enorm veel kleuren

Een heren overhemd kan twee soorten manchetten hebben. Je hebt namelijk de enkele manchet, dit is eigenlijk de gangbare manchet die je ziet aan de meeste overhemden. Overhemden met enkele manchet worden gedragen tijdens de wat lossere gelegenheden of als gangbaar zakelijk overhemd. Daarnaast heb je de overhemden met de dubbele manchet. Deze worden eerst een slag omgevouwen en vervolgens vastgezet met manchetknopen of de bachelor knots. De dubbele manchet wordt ook wel de Franse manchet genoemd en wordt meestal gedragen op officiëlere gelegenheden zoals bijvoorbeeld bruiloften.

Waar koop je tegenwoordig overhemden met een dubbele manchet?

Op de webshop van Mouwlengte7 vind je nog een groot aantal moderne overhemden met een dubbele manchet. Kijk maar eens in de groep: Mouwlengte-7 Dubbele manchet

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *