Sieraden biologisch

Een biologische tuin maken

Het zal je raar in de oren klinken maar er zijn Biologische zaden. Veel mensen staan hier om verbaasd. Dat komt omdat mensen denken dat zaden altijd biologisch zijn maar dat is niet waar. Omdat we steeds bewuster willen leven letten we ook hierop. Het heeft namelijk ook invloed op ons eten en drinken. Daarnaast willen wij weten wat de effecten daarop zijn. Daarom komen er steeds meer studies over de biologische tuin. Hier wordt namelijk helemaal geen chemisch bestrijd middel of kunstmest gebruikt. Ja kunstmest is ook een product wat niet biologisch is. En als je nog een stapje verder wilt gaan dan zou je nog volledig ecologisch kunnen gaan. Stichting Skal heeft een Europees keurmerk ontwikkeld om producten herkenbaar te maken. Zo weet je zeker dat je biologische zaden koopt.

Wat is biologisch katoen?

Biologisch katoen is katoen wat op een duurzame en biologische manier wordt geproduceerd. Er wordt dan onder andere rekening gehouden met het milieu en de invloed op de natuur. Ook wordt er zorg gedragen voor eerlijke prijzen en lonen. 75% Van de productie wordt gedaan door boeren in ontwikkelingslanden. Maar zij worden zwaar onderbetaald en dat hoort ook niet. Vandaar dat er steeds bedrijven overstappen op Biologisch katoen. De stof zelf blijft hetzelfde voelen dus aan jouw kleding verandert bijvoorbeeld niks. Het enige wat veranderd is dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun werk en product. Maar ook wordt ervoor gezorgd dat er ge√Įnvesteerd kan worden in een milieuvriendelijke verwerking.

Waar kun je biologische zaden kopen?

Je kunt bij steeds meer boeren biologische zaden kopen. Maar ook kun je deze in sommige tuin winkels vinden. Een beter milieu moeten wij samen voor elkaar zien te krijgen. En dit doen we door zoveel mogelijk op een biologische manier te gaan telen. Daarnaast is het belangrijk om de natuur haar werk te laten doen. Middelen zoals mest zijn uit den boze want deze zijn niet biologische. De zaden zelf worden op een speciale manier gemaakt. Er wordt gekeken naar de verschillende eigenschappen van planten of bloemen. Ze zijn geselecteerd op een natuurlijke groei. Kunstmest toevoegen heeft geen zin en kan er voor zorgen dat de plant sterft. Steeds meer rassen worden er ontwikkeld door verschillende tuin specialisten. Dit zorgt ervoor dat er ook steeds meer beschikbaar wordt voor de mensen.

Biologische tandartsbehandelingen

De Biologische tandarts is een nieuw begrip in onze samenleving. Er zijn nog niet zoveel tandartsen die dit aanbieden. Echter is het wel belangrijk dat mensen de keuze krijgen. Een biologische tandarts behandeld niet alleen het gebit. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een slechte verzorging diverse ziektes kan veroorzaak. Daarom besteed een biologische tandarts hier ook veel aandacht aan. Het is een redelijk nieuw beroep maar we zullen ze wel steed meer gaan tegenkomen. Naast dat het schade voor je gebit oplevert kan een slechte mondverzorging ook psychische klachten geven.

 

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *