Hoe kies je de juiste sieraden?

Hoe kies je de juiste sieraden?

Met sieraden versterk je de uitstraling van je outfit. Je voegt bijvoorbeeld een vleugje kleur en glans toe aan een outfit om het minder saai te maken. Sieraden zijn tijdloze accessoires die iedereen tot zijn of haar collectie moet hebben.

Echter, is het moeilijk om een bepaalde outfit te combineren met de juiste sieraden. Gelukkig is het met de juiste tips helemaal niet nodig om te worstelen met het combineren van je outfit met de perfect accessoire.

Word je liever persoonlijk geholpen bij het kiezen van de perfecte sieraden? Dan is het beter om een winkel te bezoeken. Hier word je geholpen door deskundig personeel waardoor je altijd met sieraden naar huis gaat die perfect bij je passen. Zoek bijvoorbeeld een juwelier nabij Nijmegen. Of een andere stad in Nederland. Een simpele zoekopdracht in Google geeft je ook veel resultaten.

Besteed aandacht aan je hals

Let goed op de hals van je outfit. Wanneer je een ketting draagt die botst met je hals, kan dit je hele outfit verpesten. Een juiste ketting kan je outfit juist compleet maken. Shirts of jurken met een lage hals combineer je bijvoorbeeld het beste met korte kettingen die passen bij de vorm van je halslijn.ketting hals

Combineer afdrukvormen

Veel mensen lijken dit niet helemaal te snappen. Maar het is belangrijk dat de vorm van je oorbellen of ketting overeenkomen met de vorm van het ontwerp van de kleding.

Deze tips zijn vooral van toepassing wanneer je een shirt of jurk draagt met een opvallend patroon. In dat geval draag je alleen kettingen en oorbellen met hangers in de vorm van de print van je outfit. Heb je schuine strepen op je jurk? Koppel deze dan nooit met ronde oorringen.

Meer is niet altijd beter bij een formele aangelegenheid

Je wilt er bij een chic evenement natuurlijk net uitzien. Veel mensen denken hierbij gelijk aan een formele jurk met daarbij veel sieraden die passen bij de outfit. Toch is dit niet helemaal waar.

Bij een formeel evenement draag je namelijk liever eenvoudige, kleine sieradenstukken het beste met lange, luxe jurken of andere formele outfits. Je kunt eventueel nog glanzende sieraden toevoegen, wanneer gewenst. Zo maak je een subtiele flair zonder de formele denkwijze uit het oog te verliezen.

Kies de juiste sieraden bij de juiste outfit

Heb je een grote verzameling sieraden met enkele gewaagde exemplaren? Draag deze dan nooit samen. Een tribale ketting draag je bijvoorbeeld niet samen met een andere soort ketting die hier helemaal niet bij past. Draag je bijvoorbeeld lange oorbellen of een dikke ketting? Dan is het slim om andere sieraden helemaal over te slaan. Zo voorkom je een overweldigende en opzichtige look.

Kies de juiste sieraden bij de juiste outfit

Vuistregel voor het dragen van armbanden

Draag je veel armbanden? Dan hebben we een handige vuistregel om te bepalen hoeveel armbanden je het beste kan dragen. Hoe langer je mouwen, hoe minder armbanden je namelijk moet dragen en hoe dunner die armbanden moeten zijn, en andersom.

Zo zien dikke lederen manchetarmbanden er goed uit in combinatie met een mouwloze jurk. Dunne kettingarmbanden werken goed samen met sweaters met lange mouwen. Lopen je mouwen tot voorbij je ellebogen? Dan draag je liever een armband die eenvoudig is. Of juist helemaal geen.

Het toevoegen van sieraden kan je outfit helemaal afmaken. Ga echter niet zomaar sieraden dragen zonder eerst te kijken of het wel bij je outfit past. Er zijn veel zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je passende sieraden bij je outfit wilt dragen. Foute combinaties van sieraden en de rest van je outfit kunnen zelfs je look verpesten.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *