horloge kopen

Horloge kopen? Neem dan deze tips ter harte!

Een horloge wordt tegenwoordig echt niet meer gebruikt om de tijd op te bekijken. Het klinkt misschien ontzettend vreemd om een horloge voor een andere reden te kopen, maar zeg nou zelf: heb jij geen andere middelen om de tijd op te zien? Vrijwel iedereen maakt tegenwoordig gebruik van zijn of haar smartphone om de tijd op te zien. Waarom is de horloge dan toch nog niet uit het straatbeeld verdwenen? Simpel: het horloge is een enorm decoratief en speciaal sieraad! Het horloge geeft je de mogelijkheid om elke outfit compleet te maken en wat meer van jezelf te laten zien. Met kleding kan je doorgaans weinig van je eigen stijl laten zien. Vrijwel alle kleding wordt wel door meerdere mensen gedragen, je bent nooit geheel uniek. Sieraden daarentegen geven je de mogelijkheid om je eigen ik te laten zien en dat is voor de meeste mensen heel veel waard. Maar hoe weet je welk horloge voor jou geschikt is?

Het verschil tussen quartz en mechanisch

De meeste horloges werken mechanisch of op quartz. Het verschil zie je duidelijk terug in prijs, maar wat betekent dit voor het horloge? Een horloge op quartz werkt simpel gezegd op een batterij en een mechanisch horloge met een mechanisch uurwerk, waarbij geen batterijen te pas komen. Een mechanisch uurwerk zie je tegenwoordig nog maar heel weinig. Dit was de manier waarop de oudste klokken en horloges werden aangedreven. Inmiddels komen er uiteraard verschillende technologieën bij kijken, waardoor het uurwerk een stuk gemakkelijker aangedreven kan worden. Bij Rosefield vind je beide horloges tegen interessante prijzen. Welk horloge het beste is? Dat is vooral afhankelijk van eigen smaak. Onze voorkeur gaat uit voor een mechanisch horloge, simpelweg omdat deze een bijzonder authentieke en tijdloze uitstraling bevatten. Iets wat een quartz horloge bijna niet kan evenaren.

Rosefield_Watches

Hoeveel wil je kwijt zijn aan een horloge?

Er zijn ontzettend veel verschillende prijscategorieën in horloges. Natuurlijk heb je de simpele modelletjes die je gewoon op de markt vindt en deze beginnen vaak al vanaf 5 euro, maar als je echt voor kwaliteit en uitstraling kiest, ben je snel wat meer kwijt. Een quartz horloge is doorgaans niet duurder dan 1000 euro. Een mechanisch horloge is echter een heel stuk duurder en begint vaak pas vanaf deze prijs. Bedenk bij jezelf wat jij een reële prijs vindt en of je het er voor over hebt om meer dan 1000 euro voor een horloge neer te leggen.

Online of in de winkel?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden om horloges gewoon online aan te schaffen. Toch geven veel mensen nog steeds de voorkeur aan een ervaren juwelier. Goed of slecht bestaat hier dan ook niet in. Bovendien vind je vaak leuke kortingen online, zoals die bij de Daily Watch Club, waardoor je goedkoper uit kunt zijn. Vind je het echter een stuk fijner om daadwerkelijk contact te hebben met de juwelier en meerdere horloges te voelen en uit te proberen? Ga dan naar een ervaren en betrouwbare juwelier.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *