luxe horloges

Luxe horloges niet aan te slepen

Waar geld te vinden is, zijn ook dure producten te vinden. En waar vinden we steeds meer geld? In China. Enig idee waar ook steeds meer luxe producten te vinden zijn? Je raadt het al; in China. Naast auto’s, huizen en mooie kleding zijn horloges een zeer gewild product. En waarom ook niet? In de afgelopen jaren stijgt het aantal rijken in China ontzettend hard; jaarlijks tussen de 18% en 23%. Een jaar geleden stond de teller op 1,58 miljoen miljonairs, en dit aantal blijft stijgen. Niet gek dat daarmee ook steeds meer luxe producten richting China gaan.

Meer dan $10 miljard verkocht

Voor het eerst sinds 2015 zijn de verkopen boven de $10 miljard uitgekomen. We hebben het hier over horloges met een aanschaf van meer dan $5.000,-. Alleen al in juni gingen de verkopen met 12% omhoog. Hong Kong laat hierin de grootste stijging van 39% zien in dezelfde maand. China is goed voor een stijging van 13%, maar ook Amerikaanse afname stijgt met 9,1%. Een soortgelijke trend is ook te zien bij de verkoop van luxe auto’s. Deze stijging komt dus niet zomaar uit de lucht vallen.

Wat betekent dit voor de goedkopere modellen?

Niet veel. Een horloge blijft een luxeproduct, en is daarom gevoelig voor het economische welzijn. Wat wel opvalt is dat ook de verkopen van smartwatches stijgt. Digitalisering is overal, en blijkbaar ook om de pols. Op een klein dipje na blijft de verkoop van analoge horloges toch vrij stabiel.

Een Zwitsers klokje voor jou?

Natuurlijk is het prachtig als je je een mooi stukje vakmanschap kunt veroorloven. Wie wil er geen Rolex, Breitling of Vacheron Constantin dragen? Toch is het niet voor iedereen weggelegd om met duizenden euro’s om de pols te lopen (geld lenen/een lening aanvragen voor een horloge gaat toch net iets te ver). Wel worden er steeds meer tweedehands luxe-horloges verkocht. Audemars Piguet is zelfs een van de eerste horlogemakers uit de buitencategorie die een zaak in tweedehands horloges begint. De tweedehandsmarkt is al goed voor een omzet van 4 miljard euro. Een goed horloge gaat immers levenslang mee, en bij de aanschaf van een tweedehands- scheelt dit al snel duizenden euro’s. Mocht je echt de stap willen wagen, dan raad ik je aan gewoon te sparen en vervolgens een tijdloos klokje uit te zoeken. Wellicht dat je deze door kunt geven aan jouw kinderen, en de daarop volgende generaties.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *