sieraden haar

Nieuwste trend: sieraden voor in je haar

De laatste jaren is er een nieuwe trend opgestaan in de sieradenwereld. Of het nu komt omdat we tv series als Game of Thrones verslinden of omdat kappers opeens deze trend hebben ontdekt, maar sieraden voor in je haar zijn anno 2019 helemaal in.

Natuurlijk is deze trend niet geheel nieuw. Al jaren genieten we van een breed assortiment haarbanden, elastiekjes en kleurrijke clipjes voor vrouwen. Tegenwoordig zijn hier echter nog wat extra kunstwerkjes bijgekomen. Naast de traditionele haarsieraden zien we nu ook sjaaltjes, haarpinnen en zelfs bijzondere kettingen om jouw haar mee te versieren. Ben jij benieuwd wat haarsieraden aan jouw kapsel kunnen toevoegen? In dit artikel vertellen we alles over sieraden en haar en zo, zodat je jouw kapsel kunt verrijken!

Wat is het doel van een haarsieraad?

Maar waarom zou je eigenlijk van haarsieraden gebruik maken? Wat is het voornaamste doel hiervan? We weten immers allemaal dat haarbanden onnodig haar uit je gezicht houden en elastiekjes ervoor zorgen dat je je haar vast kunt zetten, maar waar dient een haarsieraad dan voor?

Een haarsieraad heeft natuurlijk voornamelijk een decoratieve functie. Haarsieraden zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar en kunnen jouw kapsel een geweldige boost geven. Dit betekent echter niet dat ze ook niet praktisch kunnen zijn. Er wordt tegenwoordig veel geëxperimenteerd met haarsieraden, waardoor we over steeds meer nieuwe mogelijkheden beschikken. Nieuw zijn bijvoorbeeld speciale ringetjes die je tijdens het vlechten kunt gebruiken om de vlecht nog beter te laten zitten én bovendien ook nog eens van een stoere uitstraling laten genieten.

Haar kettingen

Haar kettingen kennen we natuurlijk allemaal. Ze geven vrouwen al snel een oosterse uitstraling. De meeste mensen kennen een haar ketting dan ook wel van Indische taferelen waarbij een vrouw een geweldige ketting op het hoofd droeg. Inmiddels kun je deze stijl echter ook zeker op de Nederlandse straten rocken. Gewoon in los haar of je kunt de ketting ook verwerken in opgestoken haar. Aan jou de keuze!

Tribal

Deze trend moet bijna wel afkomstig zijn van onze voorliefde voor Game of Thrones. Waar de mannelijke kijkers massaal een mannen armband leer aanschaffen, gaat half vrouwelijk Nederland door het leven met een zogenaamde tribal in het haar. Hierbij wordt het haar strak ingevlochten op het hoofd of worden er allemaal losse vlechtjes aangebracht. Hierin worden vervolgens ringetjes of versiersels verwerkt. Dat geeft een zeer stoer effect die bijna een beetje wat van de Warrior stijl weg heeft.

Bijzondere speldjes

Natuurlijk zijn niet alle haarsieraden even nieuw. Wel wordt het assortiment van haaraccessoires steeds groter. Waar je vroeger enkel kon kiezen uit een paar simpele haarbanden of elastiekjes, beschik je tegenwoordig over een enorm breed assortiment aan keuzes. Van haarpinnen tot speldjes, jij bepaalt zelf hoe je jouw kapsel verrijkt. Met originele haarpinnen kun je jouw kapsel een geweldig nieuw accent geven. Bovendien kun je deze vrijwel overal kopen. Of het nu in een supermarkt of een drogisterij is, een nieuw haarspeldje is zo gehaald.

Wil je echt iets unieks? Bekijk dan de collecties online. Hier vind je veel originelere exemplaren om jouw kapsel mee compleet te maken.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *