Symboliek bij assieraden de traan 1

Symboliek bij Assieraden: De traan.

Het dragen van assieraden is een bijzondere vorm van asbestemming en hierbij zijn diverse symbolen erg populair. Vooral bij assieraden, waarbij de herinnering aan een overleden dierbare centraal staat, is – naast een mooi sieraad – een mooie en bijpassende symboliek vaak een primaire behoefte. De mogelijkheden op het gebied van stijl, materiaal, thema, vorm & symboliek zijn groot en in een serie blogartikelen lichten wij diverse ‘populaire assieraad thema’s’ toe, waarbij we ook dieper ingaan op de symboliek. In dit blog vertellen wij u graag wat meer over het traan symbool, ook wel druppel en/of teardrop genoemd.

Assieraden met de traan als thema.

De traan is een modern ogende vorm, een tikkeltje eigentijds, met mooie ronde vormen en daarnaast overall een subtiele vorm. Ideaal geschikt dus als thema binnen de creatie van een assieraad. Daarnaast heeft de traan een sterke symboliek die – zeker in het geval bij het verlies van een dierbare – vaak erg passend is. De traan staat symbool voor verlies, pijn en gemis. Maar ook kan de traan symbool staan voor spijt. Daarnaast kan de traan ook een symbool zijn van mooie herinneringen waarbij ‘gehuild van het lachen’ is. Een mooi gezegde dat erg toepasselijk is bij een assieraad in de vorm van een traan is dan ook de volgende: “Achter elke traan van verdriet schuilt de glimlach van herinneringen”.

Traan assieraden bij UitvaartUniq.nl.

Bij UitvaartUniq.nl vindt u een gerichte collectie assieraden met het traan als thema. Binnen dit thema zijn de ashangers in de vorm van een traan het meest populair, waarbij een grote diversiteit aan mogelijkheden zijn. Van heel subtiel en mooi rondgevormd tot strak & modern. Ook op het gebied van materiaal kunt u kiezen uit diverse mogelijkheden, waarbij – naast goud & zilver – ook kwalitatieve RVS assieraden in de vorm van een traan aangeboden worden. Zoekt u een subtiel assieraad in de vorm van een traan, dan kan een asbedel in de vorm van een traan een hele mooie optie zijn.

De traan als inspiratie voor de vormgeving van de teardrop urn.

Wilt u rustig op uw gemak enkele mogelijkheden bekijken, neem dan gerust een kijkje op onze website, u vindt een uitgebreide collectie assieraden bij UitvaartUniq, waarbij ook prachtige sieraden met het thema traan te vinden zijn. Wanneer u nog twijfelt over de vorm van asbestemming, maar het thema traan wel heel mooi vindt, dan kunt u ook eens een kijkje nemen bij onze urnen, hier vindt u zelfs een gerichte ‘teardrop urnen categorie’. Een urn kopen bij UitvaartUniq.nl kan direct online en wij staan hierbij garant voor hoogwaardige materialen voor een eerlijke prijs. Ons streven is een passende vorm van asbestemming binnen ieders budget; Alles voor een dierbare herinnering.

Symboliek bij assieraden teardrop urn 2

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *