Welke kleding past het beste bij mij? 5 Tips

Welke kleding past het beste bij mij? 5 Tips

Over smaak valt niet te twisten, luidt een bekend gezegde. Toch is het belangrijk om je op je gemak te voelen met jouw kleding, bijouterieën of schoenen. Kort gezegd, je hoeft niet modebewust te zijn, maar je moet je wel lekker voelen in je vel als je erbij loopt. Niet iedereen heeft dezelfde smaak, dat is een feit. Maar toch zijn er bepaalde specifieke kleding of modestijlen. De kunst is om na te gaan welke stijl het beste bij jou past.

Er zijn honderden, zelfs duizenden bedrijven die nu kleding, sieraden, schoenen en dergelijke online aanbieden. Anno 2021 is online shoppen niet meer weg te denken. Omdat er zoveel keuze is, is het goed om verschillende winkels met elkaar te vergelijken. Shop je bij een bekende H&M of Forever21 of kies je voor Klingel mode? Dat alles hangt af van waar je naar op zoek bent. Voordat je begint met shoppen kun je via de Luminablog nagaan wat klanten vonden van de verschillende online modewinkels. Hierdoor heb je een beeld van zowel de producten die men verkoopt als de dienstverlening. Waren de medewerkers vriendelijk? Kwamen de bestelde items op tijd aan en in de gewenste maat en kleur?

Waarom is mode belangrijk?

Mode is belangrijk voor zowel mannen als vrouwen en maakt elk individu uniek. Een stijl die bij jou past en waarmee jij je op je gemak voelt, zorgt voor meer zelfvertrouwen. Je uiterlijk geeft verder ook aan hoe je je voelt en wat jouw welzijn staat is. Daarnaast zegt het ook wat over je persoonlijkheid. Het kiezen van kleding, schoenen en sieraden maakt je ook creatief. Je kan verschillende kleuren combineren, verschillende patronen of verschillende materialen.

Vaak genoeg relateert men mode ook aan gedrag. Zo worden mensen die deftig gekleed zijn vaker als iemand van de ‘hogere klasse’ of als een dominante persoon ervaren, terwijl mensen die vlot en luchtig gekleed zijn, geassocieerd worden met sociale personen, die bijvoorbeeld op avontuur uit zijn en dus minder zakelijk ervaren worden.

Tips bij het kiezen van jouw modestijl

  1.     Hoewel eenieder zijn eigen stijl en smaak heeft, is het soms toch moeilijk om de geschikte kleding te kiezen. Hierbij enkele tips die kunnen helpen:

Kies kleding die past bij je figuur. Ben je voller of juist slank? Als je voller bent heb je liever wat lossere kleding met plooitjes, terwijl je bij een slanker postuur wel wat passendere kleding kunt gebruiken.

  1.     Ken je maat. Het is belangrijk om je omvang te kennen. Ken de maat van je armen, benen, je heup, en voorkom dat je kleding koopt die te strak zit.
  2.     Kies kleding waarin jij je comfortabel voelt. Er moeten bijvoorbeeld geen hangende delen aan zitten die je kunnen storen of een broek die te lang uitvalt en sleept over de grond.
  3.     Pas altijd je kleding voordat je het koopt. Bekijk het ook van achteren in de spiegel.
  4.     Ga niet altijd mee met de nieuwste mode, soms maakt uniek zijn je juist mooier. Kies verder ook modellen en kleuren die passen bij je huidskleur en bij je persoonlijkheid.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *