sieradenwebshop

Zelf een eigen sieraden webshop beginnen

Speel je al een tijdje met het idee om een eigen webshop te starten? Doe je niets liever dan het maken van eigen sieraden en zou je deze dolgraag delen met de rest van de wereld? Waar wacht je dan nog op! Met een vleugje creativiteit en heel wat doorzettingsvermogen zet jij binnen no-time een goedlopende webshop op. Wat je daar voor nodig hebt? Wij leggen het uit!

Inschrijven bij de KvK en inkopen doen

Je begint de start van een eigen bedrijf altijd met een bezoekje bij de Kamer van Koophandel. Hier laat je je officieel inschrijven als ondernemer. Hierdoor weet de Belastingdienst precies waar jij je inkomen vandaan haalt en kan je de btw afdragen. Daarnaast krijg je ook nog een aantal leuke voordelen als je officieel wordt bestempeld als ondernemer. Je kan bijvoorbeeld kortingen krijgen bij bepaalde groothandels en je kan van veel spullen de btw terugvragen.

Voor het maken van sieraden heb je uiteraard een heleboel materialen nodig. Deze materialen koop je allemaal in als je het bedrijf op je naam hebt staan. Zorg dat je alle bonnen goed bewaard, zodat je ze later weer kan afdragen aan de Belasting. De eerste stappen zijn gemaakt! Het maken van sieraden gaat je natuurlijk gemakkelijk af, maar het bouwen van een goedlopende webshop is toch wel andere koek. Want hoe gaat dat nu eigenlijk?

inschrijven KVK

Productomschrijvingen plaatsen

Het is zeer belangrijk dat je bij elk sieraad een korte productomschrijving geeft. Zorg dat deze ongeveer 300 woorden lang is. Het kan best een saai werkje zijn om 10 verschillende kettingen een andere tekst te geven, maar het is wel belangrijk dat je dit doet. Als je gevonden wilt worden door klanten is het namelijk belangrijk dat je website hoog in Google komt. Als mensen op handgemaakte sieraden zoeken is het fijn als jouw website bovenaan komt te staan. Zo richt je jezelf op een zeer brede doelgroep. Je kan dit zelf doen, maar ook uit handen geven aan een tekstschrijver of SEO-specialist. Op de volgende dingen moet je letten als je zelf de productomschrijvingen wilt gaan schrijven:

  • Zorg dat je productomschrijvingen over een goede inhoudelijke tekst bevatten. Het moet wel fijn zijn voor de klant om te lezen en het moet voldoende informatie verschaffen.
  • Plaats kopjes en tussenkopjes in je productomschrijvingen
  • Zorg dat de productomschrijvingen minimaal 300 woorden per tekst bevatten
  • Gebruik bepaalde zoektermen meerdere keer in een productomschrijvingen, zodat deze beter vindbaar wordt op Google. Overdrijf dit niet: de tekst moet nog wel goed leesbaar zijn. Zorg dat de woorden niet storend overkomen, maar dat ze ook echt iets bijdragen aan de inhoud van de tekst.

Investeren in zoekmachine optimalisatie

Als je zelf liever bezig bent met het focussen op het vervaardigen van de sieraden kan het verstandig zijn om de zoekmachine optimalisatie technieken uit te besteden aan een specialist. Maar wat kost zoekmachine optimalisatie eigenlijk? Deze vraag is helaas niet erg makkelijk om te beantwoorden. Het hangt helemaal af aan wat je precies wilt laten doen. Het is echter wel een investering die je enorm veel geld kan opleveren in de toekomst.

investeer in zoekmachine optimalisatie

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *