waar-op-letten-aanschaf-nieuw-horloge

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuw horloge?

Karakteristiek, een statussymbool, vakmanschap; zo kunnen we het horloge het beste omschrijven. Een horloge is al lang niet meer een functioneel item. Door de digitale wereld is het mogelijk om op ieder moment van de dag over de actuele tijd en datum te beschikken. Een horloge gebruik je dan ook niet meer uit praktisch oogpunt. Het is een sieraad, eyecatcher voor om je pols. Een sieraad dat jou in staat stelt om meer van jezelf te laten zien. Om over een andere uitstraling te beschikken. Een sieraad is dan ook een onmisbare accessoires. Maar waar begin je en waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuw horloge?

Budget

Laten we eerlijk wezen, als je dit artikel leest ben je waarschijnlijk niet op zoek naar een horloge die op de markt verkrijgbaar is. Zo’n horloge dat je voor een tientje op de kop tikt. Nee, je bent op zoek naar kwaliteit, ambacht en vakmanschap. Natuurlijk komt dat wel met een prijskaartje. Je kunt niet verwachten dat je voor twee tientjes op de eerste rang kunt zitten. Toch is het ook niet nodig om een fortuin aan een nieuw horloge uit te geven. Je kunt het immers zo gek maken als je zelf wilt. Zelfs bij diverse merken vind je enorme prijsverschillen. Zo vind je een Tissot horloge al vanaf € 150! Een redelijke prijs voor duurzame kwaliteit zoals je van elk Zwitsers horloge kunt verwachten. Stel daarom eerst een duidelijk budget op en ga daarna pas shoppen voor het perfecte horloge. Zo voorkom je financiële verrassingen aan het einde van de mand.

tissot horloge
bron: http://www.zuyverjuweliers.nl/tissot/

Wanneer ga je het horloge dragen?

Vervolgens is het belangrijk om goed te bedenken wanneer je het horloge gaat dragen. Ben je van plan om hem iedere dag te dragen of alleen naar je werk of tijdens je vrije tijd? De antwoord op deze vraag is allesbepalend voor de horloge die je uiteindelijk nodig gaat hebben. Een opvallende horloge is bijvoorbeeld vaak minder geschikt onder een formele werkoutfit, terwijl een simpel horloge soms minder tot zijn recht komt bij een vrije-tijd outfit. Door hier alvast een keuze uit te maken, kan je al heel veel van het totale aanbod van horloge beperken. Zo wordt het gemakkelijker om een definitieve beslissing te maken.

Mechanisch of quartz?

Het is uiteraard wel belangrijk om te weten wat je koopt. In de horlogebranche vinden kunnen we twee verschillende soorten horloges onderscheiden: mechanisch en quartz. Het verschil ligt hem in hoe de secondewijzer wordt verplaatst. Vergelijkbaar met de hersenen van de mens, hoe worden de verbindingen gelegd om ons aan het werk te zetten?

Mechanische horloges zijn over het algemeen een stuk duurder. Ze worden met de hand gemaakt en die pure ambacht is duidelijk zichtbaar. Aan de hand van ingewikkelde componenten wordt de horloge in werking gebracht. Een mechanisch horloge heeft daardoor wel veel extra onderhoud nodig. Aangeraden wordt om hem minimaal eenmaal per jaar voor onderhoud naar de juwelier te brengen.

Quartz horloges zijn wat moderner en werken op batterijen. De batterijen zijn relatief eenvoudig te vervangen en zijn ook niet ongelooflijk duur. Hierdoor is het onderhoud van een quartz horloge te verwaarlozen. Deze horloges hebben een hoge plaats in het segment weten te bemachtigen. Daarmee is het ook een goedkoper alternatief voor de traditionelere mechanische horloge

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *