Wat is een goed horloge?

Er zijn maar weinig accessoires die zo geliefd zijn als het horloge. Terwijl jongeren een uurwerk voorheen als ‘oudbollig’ beschouwden (je hebt toch niets voor niets een smartphone?), zien we dat ze hier uiteindelijk allemaal op terug komen. Een horloge is niet alleen heel praktisch, maar ook nog eens een stijlvol accessoires item. Een mooi horloge is de must voor iedere man of vrouw. Het aanbod is dan ook zeer divers. Het verschil in prijs schrikbarend. Hoe maak je dan nog de juiste beslissing? Hoe pak je de zoektocht naar hét perfecte horloge aan? Moet een horloge altijd de hoofdprijs kosten om van goede kwaliteit te genieten? Wat is een goed horloge?Wat is een goed horloge?

Welk soort horloge kies je?

Wat is een goed horloge? Om deze vraag te beantwoorden is het eerst belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wensen zijn. We gaan er even vanuit dat je op zoek bent naar een kwalitatief horloge. Geen horloge die op de markt verkrijgbaar is, maar waar je even voor gespaard hebt. Dit betekent niet direct dat hij ontzettend duur is, maar wel dat deze in een hoger prijssegment zit. Stel jezelf de volgende vragen als je op zoek gaat naar een goed horloge:

  • Kies je voor een authentiek merk of een fashion label? Steeds meer modemerken lanceren een horlogelijn. Deze horloges genieten vaak van hoge kwaliteit en beschikken over een mooie uitstraling. Een hugo boss horloge kan jouw look helemaal compleet maken. Toch zijn er ook mensen die liever voor een authentiek horlogemerk kiezen. Niet omdat de kwaliteit verschilt, maar wel omdat het gevoelsmatig anders ligt. Bepaal voor jezelf of het voor jou uitmaakt wie de aanbieder is. Van een waardeverschil is er zeker geen sprake.

hugo boss herenhorloge

  • Draag je het horloge in je vrije tijd of op het werk? Als je het horloge veelvuldig op het werk draagt, zal je eerder voor een zakelijke look kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan een chronograaf of dress watch. Deze versterken de zakelijke uitstraling, maar leiden andere mensen niet af. Als je het horloge voornamelijk in de vrije tijd draagt, mag deze zeker wel opvallen. Kies dan voor een ware blikvanger om jouw pols!

Nieuw of tweedehands?

Als je een goed horloge wilt kopen, ben je al snel een hoop geld kwijt. Dat ‘veel’ geld relatief is mag duidelijk zijn. Wat voor de één veel geld is, is voor de ander een schrijntje. Wanneer je echter niet te veel kwijt wilt zijn, maar toch over een goed horloge wilt beschikken, kan je voor een zoektocht naar tweedehands horloges komen te staan. Zeker als je in een duurder segment gaat kijken, kan dit de oplossing bieden. Je vindt niet alleen tweedehands horloges online, maar het is vaak ook mogelijk om een tweedehands uurwerk in een fysieke winkel aan te schaffen.

Wil je toch een geheel nieuw horloge kopen? Bedenk dan goed dat een kwalitatief horloge niet per se duur hoeft te zijn. Ook sieradenshops of modemerken strooien nog wel eens met aanbiedingen. Zo kan je voor relatief weinig geld een knap uurwerk op de kop tikken.

hugo boss horloges

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *